Lodz sprzedam lokal gastronomiczny

http://www.polkas.pl/Pl/produkt/kasa_fiskalna_posnet_revo/

Każdy lokal gastronomiczny prędzej czy później stoi przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla ogromniejszej sum ludzi. Przy czym porcje winnym być możliwe takie też i skończone w jak najkrótszym okresie aby uniknąć strat smaku wynikających z długiego przechowywania.

Na wesele innowacyjna technologia rozwiązała ten problem oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone wewnątrz noże nacinając mięso podnoszą jego soczystość bez utrat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają i na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co przemieszcza się na podwyższenie poziomu higieny w miejscu pracy. Na rynku wyróżniamy dwa typy kotleciarek, różniące się przede wszystkim napędem, mocą przerobową oraz dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy głównie od użytych materiałów, producenta i wykorzystanych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to swoje urządzenie przeznaczone przede każdym do użytku swego i słabej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Wielką wadą tego standardu narzędzi jest nieduża ilość zajmowanego miejsca, jednak z względu dość dużej (od jakiś 800 do 10 tys. zł) ceny mogą ogłaszać się nieopłacalne dla swoich użytkowników. Cechą jest bardzo mniejsza moc produkcyjna w porównaniu z opisaną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to organizacja dedykowana przede każdym dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej walce z ostrzami obracane są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli pracownika do faszerowania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem daje się być metodę operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten typ urządzenia ma nieco więcej miejsca niż tradycyjny odpowiednik a duża stawka (z ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest prostą przeszkodą do świętowania jej w warunkach domowych.